Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Top 5 racerhjelme, som er værd at overveje i 2024


Ifølge Færdselsloven er det ikke lovpligtigt at køre med cykelhjelm. Rådet for Sikker Trafik anbefaler dog på det kraftigste, at du bruger cykelhjelm. Dette skyldes, at brugen af cykelhjelm nedsætter risikoen for alvorlige hoved- og hjerneskader. Brug gerne cykelhjelm, uanset hvor kort en tur du skal ud at cykle. Et styrt kommer oftest uventet på et splitsekund, når du mindst venter det.

En racerhjelm skal være behagelig og komfortabel at have på. Samtidig skal den passe perfekt på dit hoved. En perfekt pasform er samtidig afgørende for din sikkerhed. Mange af de største brands er desuden begyndt at udstyre deres hjelme med avancerede beskyttelsesteknologier som f.eks. MIPS og KinetiCore. Alt sammen noget, som er med til at tage din sikkerhed til helt nye højder.

Få de optimale ud af din racerhjelm

Din hjelm skal helst sidde godt fast på hovedet, uden at den sidder hverken for løst eller strammer. Juster spændet i nakken, så du kan bukke dig ned, uden at hjelmen falder af. Hjelmen skal samtidig helst sidde vandret på hovedet, så den dækker både pande og nakke. En god tommelfingerregel er, at der skal være to centimeter fra dit øjenbryn til hjelmens forkant.

Remmene i siden på din racerhjelm skal samles med spænderne lige under ørerne. Når du spænder remmen, skal der helst være plads til to fingre under remmen. En god vane er at tjekke remmene en gang om ugen. Hvor lang tid en racerhjelm holder, varierer meget alt efter model og brand. Hvor meget du bruger din hjelm, har selvfølgelig også en vis betydning.

Få en godkendt hjelm med lav vægt og god aerodynamik

En godkendt cykelhjelm er mærket med enten CE og EN 1078. Mange nye hjelme kommer i dag med såkaldt MIPS, som står for Multi-directional Impact Protection System. MIPS systemet gør, at inder- og yderskallen på hjelmen kan bevæge sig en smule i forhold til hinanden. Dette er en fordel, hvis du styrter og lander i en skæv vinkel.

Cykling på racercykel foregår oftest i høj fart med vinden, som en af de værste modstandere. Vægt og aerodynamik spiller derfor afgørende roller. Letvægts racerhjelme med en vægt ned til 200 gram er et populært valgt for mange. Udover den lave vægt kommer disse hjelme også med solid aerodynamik og god ventilation. Udseendet på disse hjelme er oftest meget strømlinet, hvilket reducerer vindmodstanden og øger din hastighed.

Hos Børkop Cykler har vi lavet en guide med fem supergode racerhjelme, som helt klart er en overvejelse værd, hvis du står og skal til at have en ny hjelm. Hjelmene kommer fra nogle af største og mest anerkendte brands indenfor cykelbranchen bl.a. ABUS, KASK, Lazer, Kask og MET.

 

ABUS GameChanger 2.0

Denne racerhjelm fra ABUS kommer med adskillige fede detaljer og funktioner. Den fremstillet i Italien og udviklet sammen med professionelle atleter. Med ABUS GameChanger 2.0 vil du uden tvivl kunne tage raceroplevelsen på din cykel til et helt nyt niveau. Hjelmens aeroblade optimerer luftstrømmen med en speciel gitterstruktur og tilpasser sig derigennem forskellige hastigheder, sidevinkler og hjelmhældninger. ABUS GameChanger 2.0 kan klare mange af de forskellige situationer og udfordringer, som du oftest møder på en cykeltur.

Fordele:

  • Aero Blade: Den specielle gitterstruktur optimerer aerodynamikken uafhængigt af hastighed, sidevinkel og hjelmhældning.
  • Supergodt ventilationssystem: AirBoost-luftindgang og Forced Air Cooling-teknologi giver dig et komfortabelt og behageligt hovedklima.
  • Multi Shell In Mold: Giver dig optimal beskyttelse mod stød.
  • ActiCage: Integreret strukturforstærkning i EPS til optimering af stabiliteten.
  • Zoom Pro: Justeringssystem med robust justeringshjul, som kan indstilles i højden og giver dig en god og behagelig pasform.

Se Produkt

 

KASK Protone ICON

KASK Protone ICON er en supergod racerhjelm, som kommer med en redesignet intern struktur, der giver dig en øget sikkerhed. Den kommer samtidig med sømløs teknologi, som forbinder den nedre og øvre del af skallen. Dette er med til at give dig en hjelm med et både raffineret, elegant udseende og en forbedret aerodynamik. KASK Protone ICON er desuden udstyret med den nyeste teknologi, når det kommer til ventilation. Dette er bl.a. en af årsagerne til, at KASK Protone ICON er det fortrukne valg blandt mange indenfor landevejscykling.

Fordele:

  • OCTOFIT+ justeringssystem: Optimerer hjelmens komfort og stabilitet. En lodret stabilisator over nakken giver dig samtidig ergonomisk nakkestøtte, solid balance og skræddersyet pasform.
  • Stor rotationsknap: Belagt med speciel gummi og supernem at anvende. En reflekterende indsats bagpå er med til at gøre denne racerhjelm endnu mere sikker.
  • Indvendig foring af CoolMax-stof: Meget behageligt, komfortabelt og hurtigttørrende. Samtidig er det let at tage af og vaske.
  • KASK WG11-protokollen: Kask Protone hjelmene er udviklet i overensstemmelse med KASK WG11-protokollen, som er din garanti for, at hjelmen præstation og rotationspåvirkning er testet objektivt og videnskabeligt korrekt.
  • Faux læderhagestrop: Er allergivenlig og let at rengøre. Yderst behagelig og komfortabel og hjælper med at undgå irritation af huden.

Se Produkt

 

Trek Velocis MIPS Road Bike

Trek Velocis MIPS Road Bike er både let, hurtig og kølig. Den er udviklet i samarbejde med WorldTour-holdet Trek-Segafredo. Samtidig kommer den i et flot design med en række unikke og fede detaljer. Trek Velocis MIPS Road Bike kommer desuden med komplet integreret MIPS Air-sikkerhedssystem, som giver dig ekstra beskyttelse mod rotationsstødpåvirkninger. Dens lette konstruktion sparer dig ydermere vigtige gram og forbedrer komforten.

Fordele:

  • CFD (computational fluid dynamics): Trek Velocis MIPS Road Bike ventilations- og kanalsystem er optimeret med CFD, hvilket gør den 38% køligere end tidligere modeller.
  • Ultralet: Trek Velocis MIPS Road Bike er Treks letteste hjelm til landevejscykling til dato. Udover en vægtbesparelse giver den dig også en supergod komfort.
  • MIPS Air-systemet: Let, behageligt, kølende og yderst beskyttende.
  • BOA remsystem: Supersmart remsystem, som kommer med en enkel rem, som er fuldt justerbart til en 360 graders pasform.
  • Optimalt synsfelt: Trek Velocis MIPS Road Bike kommer med en skrå forkant, hvilket giver dig et godt synsfelt, når du cykler med hænderne på manchetterne eller i droppene.

Se Produkt

 

Lazer Z1 KinetiCore Harbor

Lazers mest ikoniske hjelm er nu blevet endnu bedre. Med Lazer Z1 KinetiCore Harbor er du klar til at indtage fronten af feltet. Den vejer kun 215 gram og er yderst komfortabel at bære. Lazer Z1 KinetiCore Harbor kommer desuden i et banebrydende design og yder dig en supergod beskyttelse. Ventilationen i denne hjelm er rigtig god. Helt konkret kommer Lazer Z1 KinetiCore Harbor med 31 ventilationshuller. Den er desuden sikkerhedsgodkendt fra CE og CPSC.

Fordele:

  • Lazer KinetiCore: 5-stjernet beskyttelsesteknologi, som er yder dig en supergod beskyttelse mod stød. KinetiCore reducerer samtidig risikoen for skader. Både direkte og ved rotationspåvirkning.
  • Premium ventilation: Superkølig at cykle med. Faktisk er Lazer Z1 KinetiCore Harbor er 3% mere kølig at bære, end hvis du ingen hjelm har på.
  • Lazer Advanced RollSys Fit System: Tilpasningssystem, som giver dig en både komfortabel og behagelig pasform. Systemet er let at betjene og giver dig både komfort og sikkerhed på hele din cykeltur.
  • In-Mold konstruktion: Kommer i banebrydende design med en vægt på kun 215 gram. Dette vel at mærke uden, at der på nogen måde bliver gået på kompromis med sikkerheden.
  • CE og CPSP godkendt: Lazer Z1 KinetiCore Harbor er sikkerhedsmæssigt en hjelm i topklasse. Den kommer bl.a. med sikkerhedsgodkendelserne CE og CPSP.

Se Produkt

 

MET Trenta 3K Carbon MIPS

MET Trenta 3K Carbon MIPS er en exceptionel god racerhjelm. Den kommer med masser fede detaljer, avanceret teknologi og er et must for den ambitiøse og engagerede cyklist. MET Trenta 3K Carbon MIPS kommer desuden med den perfekte kombination sikkerhed, komfort og stil. Ydermere er den udstyret med supergod ventilation, hvilket giver dig optimal luftstrøm, når du racer afsted på din racercykel. Den gode ventilation er alpha omega for dig, som elsker at køre lange distancer på de varme sommerdage.

Fordele:

  • 3K Carbon Teknologi: Indlejret carbonfibercage, som forbedrer hjelmens præstation og ydeevne.
  • MIPS-Air rotationsstyringssystem: Giver dig solid beskyttelse, samtidig med at du sparer vægt. Ekstra komfortabel at bære takket være en forfinet indvendig form.
  • MET Safe-T Orbital Fit System: Denne hjelm kommer med en In-mould polycarbonat skal med EPS liner, som giver dig optimal beskyttelse mod stød.
  • Air Lite-remme: Kommer med justerbar opdeling, hvilket optimere aerodynamik og komfort.
  • Unik ventilation og komfort: MET Trenta 3K Carbon MIPS kommer med hele 19 ventilationsåbninger, som både giver dig en supergod ventilation og komfort.

Se Produkt

 

Er du i tvivl om, hvilken racerhjelm, der skal være din næste, er vi selvfølgelig altid klar til at være dig behjælpelig. Hos Børkop Cykler går vi nemlig højt op i god service, vejledning og betjening. Dette gælder selvfølgelig uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål, så tøv endelig ikke med at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.