Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Racerdækket hele vejen rundt: 360 graders analyse


Dækket er en essentiel del af alle cykler. Cykeldækket har stor betydning for, hvor stærkt du kan køre i bestemt terræn. Samtidig er dækket, som afgør, hvor komfortabel cyklen føles at køre på. Ydermere er det også afgørende for, hvor godt du kan styre, bremse og accelerer på din cykel. Cykeldæk kommer i et væld af forskellige modeller, størrelser og typer. En af disse dæktyper er racerdækket. Racerdækket er kendetegnet ved at give dig den ultimative kombination af hastighed, letvægt og holdbarhed. Det er perfekt til kørsel på landevejen og er både let, hurtigt og smalt. Med et godt racerdæk kommer du hurtigt og effektivt fra A til B. Selvom racercykling primært foregår på det samme underlag (asfalteret vej), så kommer racerdæk alligevel i en række forskellige modeller. Alle med forskellige slidbanemønstre. Dækkets slidbane er kontaktpunktet til vejen eller underlaget. Slidbanemønstret er med til at give dig det bedst mulige forhold mellem greb på vejen, friktion og underlag. Det er afgørende, at du vælger et racerdæk og et mønster, som passer til dine ønsker og behov. Desto finere mønster og mindre knopper, desto mindre friktion og højere rullehastighed får du. Med grovere knopper får du et bedre greb i underlaget, hvilket kan være en klar fordel, hvis du cykler i våde og glatte områder.

Find den helt rigtige størrelse til dit næste racerdæk

Er du i tvivl om, hvilken en dækstørrelse, der er den rigtige til din racercykel, så er svaret oftest ikke ret langt væk. Dette skyldes, at langt de fleste racerdæk hat indgraveret dækstørrelsen på siden af dækket. I denne forbindelse vil du oftest støde på noget som f.eks.: 700 x XX. De 700 er dækkets omkreds, herefter følger et x og to cifre. Disse to cifre indikerer dækkets bredde og kan variere meget fra cykel til cykel. Vær i denne forbindelse altid opmærksom på, at alle fælge ikke kan håndtere alle dækbredder.

De fleste racercykler kommer med dæk, som måler mellem 23 og 28 mm i bredden. Hvis vi starter med 700x23c racerdækket, så giver dette dæk dig en god balance mellem hastighed og komfort. Perfekt til glatte og asfalterede veje. 700x25c racerdækket er en anelse bredere end 700x23c og giver dig et supergodt greb og en solid komfort. Denne størrelse racerdæk er blevet mere og mere populær blandt de professionelle ryttere. 700x28c er det fortrukne valg blandt mange af de professionelle ryttere og perfekt til dem, som søger den ultimative komfort og stabilitet. 700x28c er et rigtig godt valg til dig, der elsker at køre i blandet og ru terræn.   

Kør med det helt rigtige dæktryk

En af de vigtigste faktorer, når det kommer til dæk til racercykel, er helt klart dæktrykket. Overordnet kan man sige, at desto lavere dæktryk, du kører med, desto bedre komfort og desto færre punkteringer får du. Desuden får du med et lavere dæktryk også bedre kontakt til underlaget, når det er vådt f.eks. efter regn. En af ulemperne ved at køre med et lavt dæktryk er dog, at det giver dig en højere rullemodstand. Lige præcis den højere rullemodstand kan du være med til at forebygge gennem et højt dæktryk. Det høje dæktryk er samtidig supergodt til cykling i tørvejr, da det vil give dig en meget lav rullemodstand.  

Et korrekt dæktryk er afgørende for, at du kan opnå den bedste ydeevne og komfort, når du cykler. Dette gælder især, når det kommer til racercykler, hvor det rigtige dæktryk kan forbedre hastigheden, reducere træthed og minimere risikoen for punkteringer. Følgende faktorer påvirker dæktrykket: Dækstørrelse (mindre dæk kræver generelt højere tryk), ryttervægt (tungere ryttere kan have brug for højere dæktryk for at undgå ”dækklap”) og vejrforhold (lavere dæktryk giver bedre greb på våde og ujævne veje). Det anbefalede dæktryk for racerdæk er oftest: 700x23c: Mellem 8-9 bar (115-130 psi), 700x25c: Mellem 7-8 bar (100-115 psi) og 700x28c: Mellem 6-7 bar (85-100 psi).  

Hvordan skifter du dækket på din racercykel hurtigt og effektivt?

Når det er tid til at få skiftet dækket på din cykel, er det vigtigt, at du gør det korrekt. Du kan selvfølgelig altid indlevere dit hjul til din lokale cykelmekaniker og få vedkommende til at lave det. Dog er det en opgave, som du sagtens selv kan løse og dermed spare regningen til cykelmekanikeren. Nedenstående finder du en kort gennemgang af de vigtigste trin, når du skal skifte dækket på slange.

  1. Start med at tage luften ud af slangen i dit dæk, da det ellers vil være umuligt at få dækket af. Afhængigt af ventil kan du hurtigt og enkelt få slangen tømt for luft. Når dette er gjort, vil du opleve, at dit dæk er langt mere medgørligt og mindre fast.

  2. Herefter skal du have dine dækjern fundet frem. Selvom dækket er blødt og medgørligt, er det næsten umuligt at få af fælgen med håndkraft. At bruge en skruetrækker er en meget dårlig ide. For at få dækket af skal du derimod presse et eller flere dækjern ind mellem dæk og fælg. Dækjernet vil nærmest af sig selv finde sin plads, så du efterfølgende kan presse det nedad, så dækket løftes af fælgen og let kan afmonteres efterfølgende.

  3. Nu er det tid til, at du skal finde dit nye dæk frem. Det skal monteres på den tomme fælg. Vær obs på, at du får vendt dækket den rigtige vej. Mønsteret på dækket kan være med til at indikere, hvilken vej dækket skal vendes. Det er klart, at cyklen kører bedst, hvis dækket er monteret korrekt.

  4. Montering af det nye dæk, fungerer således, at du starter med at sætte dækket halv fast på fælgen. Her er det vigtigt, at slangen ikke er hverken foldet eller bukket. Samtidig kan det være en god ide at give slangen lidt luft, så den lettere kan holdes på plads i fælgen.

  5. Når første halvdel af dækket er på plads, kan du arbejde resten på. Dette kan dog godt tage lidt tid og kræve en solid og vedholdende indsats fra din side. Hvis du bliver ved, skal det nok lykkes til sidst. Undervejs må du ikke miste tålmodigheden og begynde at bruge dækjernet. Vælger du at tage et dækjern i brug, kan du risikere at ødelægger slangen.

  6. Når dækket er på plads, og det sidder solidt hele vejen rundt, kan du fylde luft slangen. Husk altid at tjekke det anbefalede tryk på selve dækket, så du altid kan få det optimale ud af din cykel.

Igennem den næste del af dette blogindlæg vil du finde en kort præsentation af fem udvalgte racerdæk fra anerkendte brands bl.a. Schwalbe, Pirelli, Continental, Vittoria og MICHELIN.

Schwalbe One Foldedæk

Schwalbe One er et supergodt foldedæk, som kan anvendes helt uden slange (tubeless). Det er samtidig et både let, hurtigt og pålideligt dæk, som kommer med RaceGuard punkteringsbeskyttelse, hvilket giver dig en både god og solid beskyttelse mod de irriterende og tidskrævende punkteringer. Schwalbe One foldedæk er perfekt til både løb, træning og konkurrencer. Det er ydermere utrolig nemt at montere og kan bruges uanset årstiden. Med Schwalbe One kan du helt sikkert tage din cykling til det næste niveau.

Fordele:

  • Tubeless Easy: Schwalbe One foldedæk har den store fordel, at det kan bruges helt uden slange.
  • MicroSkin dækkasse: Dette foldedæk fra Schwalbe kommer med MicroSkin, som er udviklet til at gøre dækket både let og trykstærkt. Perfekt til tubeless.
  • Addix gummiblanding: Schwalbe One foldedæk kommer med Addix gummiblanding, som giver dig høj fart og et fremragende greb på hårde underlag som f.eks. asfalt.

Se Produkt

 

Pirelli P ZERO Race TLR Foldedæk

Pirelli P ZERO Race TLR er et af de bedste og mest højtydende foldedæk, som Pirelli nogensinde har skabt. Det er perfekt til den seriøse landevejsrytter, som søger det ultimative indenfor ydeevne og pålidelighed. Pirelli P ZERO Race TLR er produceret i Italien og er både grebsikkert, fleksibelt og tubeless ready. Det kommer samtidig med unik sammensætning af polymerer, som med deres intelligente egenskaber giver dig forbedret greb og reduceret rullemodstand under alle vejrforhold.

Fordele:

  • Tubeless Ready: Pirelli P ZERO Race TLR foldedæk er tubeless ready, hvilket giver mange fordele bl.a. mindre risiko for punkteringer, lavere rullemodstand og forbedret komfort.
  • SPEEDCore teknologi: Dette foldedæks karkasse kommer med et aramid-blandet lag, som ikke kun forbedrer holdbarheden, men også sikrer optimal blødhed og fleksibilitet. Dette giver dig både hurtigere acceleration og respons.
  • SmartEVO gummiblanding: Pirelli P ZERO Race TLR foldedæk kommer med SmartEVO gummiblanding, der er baseret på tre forskellige polymerer, som sikrer dig et exceptionelt vejgreb og minimal rullemodstand under alle vejrforhold.

Se Produkt

 

Continental Grand Prix 5000S TR Foldedæk

Continental Grand Prix 5000 TR er et rigtig godt foldedæk, som giver dig et solidt vejgreb, robust punkteringsbeskyttelse og lav rullemodstand. Det er en ny og forbedret version af det meget populære Grand Prix 5000 TL dæk. Helt konkret er Continental Grand Prix 5000 TR foldedæk 20% hurtigere, 28% stærkere og 50 gram lettere end GP 5000 TL. Dette foldedæk fra Continental er uden tvivl blandt de absolut bedste og mest fortrukne allround racerdæk på markedet.

Fordele:

  • Tubeless Ready: Continental Grand Prix 5000S TR foldedæk er tubeless ready, hvilket giver dig mange fordele bl.a. forbedret punktingsbeskyttelse, lav rullemodstand og øget komfort.
  • BlackChili Compound: Dette dæk fra Continental kommer med BlackChili, som er en eksklusiv gummiblanding, som balancerer greb og rullemodstand på et rigtig højt niveau, hvilket sikrer dig hurtig acceleration på tværs af forskellige vejrforhold.
  • Vectran Breaker: Continental Grand Prix 5000S TR foldedæk kommer med Vectran Breaker, som er et højteknologisk punkteringsbeskyttelseslag. Med Vectran Breaker får du en enestående kombination af styrke, fleksibilitet og lav vægt. Dette gør, at du kan køre hårdere og længere uden at skulle bekymre dig om punkteringer.

Se Produkt

 

Vittoria Corsa Pro Control TLR Foldedæk

Vittoria Corsa Pro Control TLR foldedæk er det perfekte valg til dig, der vil have overlegen kontrol og et solidt greb, når du er ude at cykle. Dækket er specielt designet til at give dig en helt unik ydeevne og pålidelighed både under tørre og våde forhold. Vittoria Corsa Pro Control TLR foldedæk kommer desuden med en specialudviklet gummiblanding, som gør, at du kan klare sving og skarpe hjørner med lethed og overskud. Dette foldedæk er desuden tubeless ready, hvilket minimerer risikoen for punkteringer og samtidig giver dig optimal ydeevne.

Fordele:

  • 320 TPI corespunkarkasse: Vittoria Corsa Pro Control TLR foldedæk kommer med 320 TPI Corespunkarkasse, hvilket sikrer dig en enestående slidstyrke og punkteringsmodstand.
  • 4C Graphene teknologi: Dette foldedæk fra Vittoria kommer med 4C Graphene teknologi, som giver dig overlegen holdbarhed og et fantastisk vejgreb uanset forhold.
  • Tubeless Ready: Vittoria Corsa Pro Control TLR foldedæk er tubeless ready, som gør, at du kan køre med lavere dæktryk, og samtidig opnå øget komfort og forbedret vejgreb.

Se Produkt

 

MICHELIN Power Cup TLR Competition Line Foldedæk

MICHELIN Power Cup TLR Competition Line er et high-performance foldedæk, som er perfekt til dig, der vil have den ultimative kombination af fart, kontrol og pålidelighed. Dette foldedæk er samtidig både let, aerodynamisk og designet med henblik på optimal hastighed. Dette gør, at du vil opleve en minimal rullemodstand og en klar fordel, når det kommer til optimal hastighed både på banen og landevejen. MICHELIN Power Cup TLR Competition Line foldedæk er resultatet af årtiers forskning og udvikling og vil helt sikkert tage din cykling til helt nye højder.

Fordele:

  • Gum-X Race Compound: MICHELIN Power Cup TLR Competition Line foldedæk kommer med Gum-X Race Compound, som giver dig en supergod balance mellem greb og rullemodstand.
  • Tubeless Ready: Dette foldedæk fra MICHELIN er tubeless ready, hvilket gør det muligt for dig at køre med lavere dæktryk uden at øge risikoen for punkteringer.
  • Ekstraordinær slidstyrke: MICHELIN Power Cup TLR Competition Line foldedæk kommer med forstærket struktur og robusthed, som gør, at dækket kan holde til mange løb og træninger.  

Se Produkt

 

Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give alle kunder en uovertruffen service, vejledning og betjening. Dette gælder selvfølgelig uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål til nogle af vores produkter, så tøv endelig ikke med at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig.