Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Racercyklen fra top til bund: Alt hvad du bør vide


Står du og overvejer at købe din første racercykel, så følger her en udførlig guide over, hvad du skal være opmærksom på. For der er garanteret en række spørgsmål om, hvad du skal vælge og kigge efter, når det kommer til f.eks. ramme, geargrupper og bremser. En af de første ting du skal finde ud af, er, hvor meget du skal bruge din nye racercykel. Skal den bruges dagligt f.eks. frem og tilbage fra arbejde eller studie. Eller er det kun i din fritid, når du har tid. Hvorfor er dette så vigtigt? Det er det af den simple grund, at det giver dig en vigtig indikator for, hvilken kvalitet af cykel du skal vælge. Er det din hensigt, at det kun er et par ture i ny og næ, at din nye racercykel skal bruges til, giver det måske ikke mening at investere i en af de helt dyre modeller til at starte med. Er det derimod planen, at den skal bruges regelmæssigt til længere turer, kan det sagtens være en god ide at putte en god sum penge i din første racercykel, så kvaliteten matcher dit behov.

Ramme: Fordele og ulemper ved aluminium kontra carbon

Hvis vi starter med rammen, så er det spørgsmål, som oftest dukker op: Skal det være carbon eller aluminium? En cykel i carbon giver dig en solid komfort. Samme komfort vil du ikke kunne få med en cykel i aluminium. Til gengæld er aluminiums-racercyklen billigere end carbon racercyklen. Hvor stort prisforskellen reelt er, afhænger af ofte af modellen. Grunden til at du får mere komfort med en carbon racercykel, skal findes i, at den mere stødabsorberende og vejer mindre. En ting, du dog altid skal huske at være opmærksom på, er, at hvis uheldet skulle være, og du beskadiger din ramme f.eks. ved et styrt, så er udgifterne for reparation noget højere ved en carbon racercykel kontra en aluminiums-racercykel.

Geargruppe: Hvor præcist og effektivt gearskifte vil du have?

Når det kommer til geargrupper, så findes der tre store producenter: Shimano (Japan), Campagnolo (Italien) og SRAM (USA). Af disse tre er Shimano den med det største og bredeste udvalg. I Shimanos udvalg finder du alt fra geargrupper i den helt lave ende til geargrupper af den højeste kvalitet. På de billige cykler finder du oftest geargrupper og komponenter, som ikke er helt så holdbare. Du kan derfor komme ud for, at f.eks. kassette eller de forreste klinger skal udskiftes forholdsvis hurtigt, hvis du bruger din racercykel hyppigt. Samtidig kan du også komme ud for, at gearskiftet ikke altid er helt så præcist og effektivt. Det er klart, vælger du at betale mere for din geargruppe, bliver kvaliteten på de forskellige komponenter ligeledes bedre. Vil du helt op og have det bedste af det bedste indenfor geargruppe, så skal du have fat i Shimano Ultegra Di2 og Shimano Dura Ace Di2. Begge disse geargrupper er elektronisk og yderst holdbare. Betegnelsen elektronisk geargruppe betyder, at gearskiftet foregår elektronisk. Der sidder et lille batteri, som sørger, at kæden skifter op og ned på henholdsvis kassette og de forreste klinger.

Bremser: Skivebremser eller fælgbremser

Der findes to typer af bremser: Skivebremser og fælgbremser. De adskiller sig primært fra hinanden gennem den måde, hvorpå de påfører cyklen bremsekraft. Skivebremser påfører bremsekraft til rotoren (skiven) på navet af hjulet. Fælgbremsen derimod påfører bremsekraft direkte til fælgen. Der findes også to forskellige typer af bremser: Mekaniske og hydrauliske. Både skivebremser og fælgbremser findes i begge typer. Hydrauliske skivebremser er generelt det mest populære valg. Kabelførte er dog det mest udbredte indenfor racercykling. Skivebremser kommer desuden med to forskellige slags montering: Centerlok og 6 huls montering. Mekaniske bremser overfører bremsekraften til bremsekaliberen gennem en flettet stålkabel. Hydrauliske skivebremser bruger et forseglet væskesystem til at overføre bremsekraften til kalibrene.

Mekaniske skivebremser har den fordel, at de er kompatible med almindelige fælgbremsegreb. Samtidig er de også billigere end hydrauliske skivebremser. Både hvad angår selve bremserne og de cykler, som de er designet til. Dog kræver mekaniske skivebremser en del vedligeholdelse f.eks. når bremseklodsernes slides ned og skal skiftes. Hydrauliske skivebremser tilbyder derimod den bedste og mest effektive bremseydelse pga. manglende friktion, da de ikke indeholder et kabel. Dog skal du være klar på, at der skal afsættes flere penge til det hydrauliske skiftegreb. Samtidig kan det væskebaserede system være svært at indstille, hvis ikke du er uddannet cykelmekaniker eller på anden måde har erfaring med reparation af cykler. Fælgbremse monteres på toppen af forgaflen på forbremsen og øverst på kædestaget til bagbremsen. Alt afhængigt af din cykel findes der tre typer fælgbremser: V-bremser, Cantilever og Caliber.   

Igennem den næste del af dette blogindlæg vil du finde en kort præsentation af fem udvalgte racercykler fra kendte brands som Trek, Scott, Cannondale, Orbea og Pinarello.

Trek Madone SLR 6 Racercykel

Trek Madone SLR 6 er en racercykel i absolut topklasse. Den kommer med et kulfiberstel af 800 Series OCLV Carbon med patentbeskyttet IsoFlow. Dette gør, at du får en racercykel, som er yderst aerodynamisk, har lav vægt og kan optage ujævnheder i vejen. Trek Madone SLR 6 racercykel kommer med adskillige komponenter i supergod kvalitet f.eks. Shimano 105 elektronisk geargruppe med 12 gear, som er perfekt til konkurrencecykling. Samtidig kommer Trek Madone SLR 6 også med en aerodynamisk, som gør, at du kan sidde i en både hurtig og komfortabel stilling på din cykel.

Fordele:

  • Kulfiberstel af 800 Series OCLV Carbon: Denne racercykel fra Trek er bygget op omkring et suverænt aerodynamisk stel i carbon. Perfekt til den målrettede og ambitiøse rytter.
  • Shimano 105 Di2-geargruppe: Elektronisk geargrupper, som giver dig et gearskifte, der både er let og præcist under alle forhold.
  • IsoFlow-teknologi: Med IsoFlow kan sadelpinde bevæge sig, så cyklen bliver mere komfortabel at køre på. IsoFlow har samtidig en vibrationsdæmpende effekt og kommer med indbygget kabelføring.
  • Hydrauliske Flat Mount skivebremser: Supergode og supereffektive. Har lang holdbarhed.
  • Bontrager Aeolus Pro 51-kulfiberfælge: Til slangeløs montering. Trek Madone SLR 6 kommer samtidig med en integreret styr/frempind af OCLV carbon.

Se Produkt

 

Orbea Orca M30I Racercykel

Orbea Orca M30I en superflot og yderst funktionel racercykel, som kommer i en letvægts carbonramme. Dette er bl.a. med til at gøre denne racercykel ideel til både lange distancer og hurtige spurter. Med sin aerodynamisk profil reducerer Orbea Orca M30I vindmodstanden, hvilket kan give dig en afgørende fordel allerede til dit næste løb. Denne racercykel fra Orbea kommer samtidig med en Shimano 105 elektronisk geargruppe, som giver dig et hurtigt og effektivt gearskift. Orbeas komponentvalg til denne racercykel vidner om deres fokus på at give kunden kvalitet, uden at det behøver at koste en formue.

Fordele:

  • Orbea OMX carbon: Orbea Orca M30I er bygget op omkring en letvægts carbonramme, som anvender Orbeas OMX carbon teknologi.
  • Shimano 105 geargruppe: Denne cykel fra Orbea kommer med en Shimano 105 geargruppe, som hjælper med dig med at opretholde høje hastigheder, når du er ude at cykle.
  • Vittoria Zarifo dæk: Pålideligt og slidstærkt dæk fra italienske Vittoria.
  • FIZIK Aliante R5 sadel: God og alsidig cykelsadel, som kommer i en carbon forstærket nylonskal.
  • OC Road Performance RP31-R Styr: Orbea Orca M30I kommer med et OC Road Performance RP31-R styr, som giver dig en fremragende balance mellem vægt, robusthed og stivhed.

Se Produkt

 

Scott Addict RC 15 Racercykel

Scott Addict RC 15 er en supergod racercykel, som er det perfekte valg til den ambitiøs og dedikerede rytter, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet. Den er bygget op omkring en flot og avanceret carbonfiber ramme, som udover lav vægt også sikrer dig maksimal stivhed og optimal kraftoverførsel. Scott Addict RC 15 racercykel er udstyret med en Shimano Ultegra Di2 elektronisk geargruppe, som giver dig et både hurtigt og præcis gearskifte under alle forhold. Denne racercykel fra Scott er desuden yderst komfortabel og kommer med integreret styr og integreret kabelføring.

Fordele:

  • Evo-Lap Teknologi: Scott Addict 15 racercykel kommer med Evo-Lap teknologi, hvilket giver dig en superlet og kompakt ramme, uden at der er blevet gået på kompromis med stivhed og komfort.
  • Integreret kabelføring: Denne racercykel kommer med integreret kabelføring, som er udviklet af Scotts ingeniører uden kvaliteten på hverken gear eller bremser er blevet påvirket.
  • Overdimensioneret krankboks: For at kunne håndtere rytterens kraftoverførslen bedst muligt har Scotts ingeniører udviklet et skrårør og en krankboks sammenføjning, som er den bredeste, der nogensinde er lavet på en racercykel.
  • Syncros Creston 1.0 Compact Carbon Styr: Et let og stift styr af den bedste kvalitet. Syncros Creston styret er lavet af carbon og er både stivere og lettere end et normalt alustyr,
  • Syncros Capital 1.0 35 Disc hjul: Scott Addict RC 15 racercykel kommer med Syncors Capital 1.0 35 hjulsæt i carbon, som er et både let og i rigtig god kvalitet.

Se Produkt

 

Cannondale SuperSix EVO Hi-MOD 2

Cannondale SuperSix EVO Hi-MOD racercykel er kulminationen på mange års arbejde i jagten på den ultimative racercykel. Den kommer med en ramme, som er bygget op med Cannondales Hi-MOD carbon. Dette sikrer dig en enestående stivhed, aerodynamik og styrke samt en minimal vægt. Cannondale SuperSix EVO Hi-MOD 2 racercykel kommer med Cannondales Speed Save micro-suspension teknologi, som forbedrer cyklens evne til at absorbere vejens ujævnheder, hvilket giver dig en god kontrol. Samtidig kommer denne racercykel med en elektrisk Shimano Ultegra Di2 R8150 geargruppe.

Fordele:

  • Cannondale Hi-MOD carbon: Denne cykel er bygget op med den bedste og mest avanceret carbon teknologi, hvilket giver dig en utrolig aerodynamik og acceleration.
  • Shimano Ultegra Di2: Elektronisk geargruppe fra Shimano, som giver dig et præcist, hurtigt og effektivt gearskifte. Hydrauliske skivebremser sikrer dig samtidig en exceptionel bremsekraft og kontrol under alle vejrforhold.
  • Speed Save Micro-suspension: Uanset hvilket underlag du kører på, vil du med Cannondales Speed Save micro-suspension kunne opnå en god kontrol og stabilitet.
  • Vision Trimax Carbon Aero: Cannondale SuperSix EVO Hi-MOD kommer med et supergodt styr fra Vision, som er lavet i carbon i rigtig god kvalitet.
  • Prologo Dimension TiRox NDR: Højkvalitets sadel fra italienske Prologo, som giver dig komfort, ydeevne og lethed, når du er ude at cykle.  

Se Produkt

 

Pinarello Dogma F Disk Racercykel

Pinarello Dogma F Disk Team Replica/Ineos racercykel repræsenterer det ypperste indenfor cykeldesign og teknologi. Den er skabt til at opfylde kravene fra nogle af verdens bedste cykelrytter. Pinarello Dogma F Disk Team Replica/Ineos racercykel kombinerer Pinarellos anerkendte ingeniørkunst med det mest avancerede indenfor aerodynamik, balance og stivhed. Den kombinerer det allerbedste indenfor cykelkomponenter bl.a. integreret kabelføring og Shimano Dura-Ace elektronisk geargruppe. Pinarello Dogma F Disk Team Replica er uden tvivl et mesterværk, når det kommer til kvalitet, balance og ydeevne.

Fordele:

  • Asymmetrisk ramme: Fordelene ved asymmetrisk ramme er mange bl.a. øget stivhed og stabilitet, forbedret komfort og optimeret holdbarhed.
  • Onda forgaffel: Pinarello Dogma F Disk kommer med en Onda forgaffel, som sikrer dig præcise drejeegenskaber, stabilitet og reduktion af stød.
  • Carbon T1100 1K: Denne racercykel er bygget op med højmodullære carbonfiber med patenteret Nanoalloy-teknologi, hvilket sikrer dig en uovertruffen balance mellem stivhed og holdbarhed.
  • TiCR: Pinarello Dogma F Disk kommer med den mest avancerede interne kabelføring i hele cykelindustrien, som tager aerodynamik og kabelbeskyttelse til helt nye højder.
  • Shimano Dura-Ace: Elektronisk geargruppe fra Shimano, som giver dig et hurtigt og præcist gearskifte, uanset hvilket underlag du kører på.

Se Produkt

 

Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give alle kunder den bedst mulige service, vejledning og betjening. Vores dedikeret team er klar til at gøre deres allerbedste for, at du bliver vores næste tilfredse kunde. Dette gælder selvfølgelig uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål til nogle af vores produkter, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig.