Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Kør med stil: Et dybdegående indblik i damecyklen


Når det kommer til damecykler, kan det være svært navigere rundt i det store udvalg, som der efterhånden er kommet på markedet. Nogle modeller er selvfølgelig bedre end andre. Samtidig skal du selvfølgelig også opveje, hvor meget du ønsker at give for din nye damecykel. Når det kommer til at cykle rundt i byens smalle gader, er en damecykel det perfekte valg. En damecykel i god kvalitet kan forbedre din cykeloplevelse markant. Dette skyldes bl.a., at damecykler oftest kommer med en ergonomisk sadel, som minimerer belastningen på udsatte områder som f.eks. ryg og skulder. Dette er også en af de hovedårsagerne til, at damecyklen er det perfekte valg til bycykling.  

Det er dog ikke kun de ergonomiske fordele, som gør damecyklen til det perfekte valg, når det kommer til cykling i byen. Nemme gearskift, effektive bremser og en robust stålramme er andre mere funktionelle egenskaber, som kendetegner den gode damecykel. Damecykler er desuden meget holdbare og udviklet til at kunne absorbere stød fra ujævne overflader som f.eks. brosten eller huller i vejen. Damecykler er designet til at opfylde de specifikke behov og præferencer, som kvinder har, når det kommer til cykling. Dette gælder vel at mærke uanset, om det er til daglig pendling eller en ugentlig weekendtur, at du skal bruge din cykel.

De vigtige forskelle mellem herre- og damecykler

Damecykler adskiller sig fra unisex- og herrecykler på flere parametre. For det første er der i geometrien taget højde for de gennemsnitlige forskelle i kropsbygningen mellem mænd og kvinder. Dette omfatter ofte en kortere overrørslængde, som gør cyklen mere komfortabel og håndterbar for kvinden, som oftest har en kortere overkrop. Samtidig er sadlen på en damecykel oftest også bredere, så den passer bedre til kvindens bækkenstruktur og derigennem øger komforten ved længere ture. Damecykler kommer samtidig i et væld af forskellige designs og farver, så er der noget til enhver smag og alle behov. Uanset om du er daglig pendler eller bare elsker at cykle en tur i din fritid, så giver damecyklen dig en supergod blanding af komfort og praktisk funktionalitet. De fleste damecykler kommer samtidig med kurv, bagagebærer og støtteben, hvilket er med til at gøre damecyklen endnu mere funktionel og brugbar. Er disse ikke monteret på cyklen i forvejen, kan de let tilkøbes f.eks. her hos Børkop Cykler.

Find den damecykel, som passer perfekt til dine ønsker og behov

Sikkerhed er komfort er afgørende, når det kommer til næsten alle typer for cykler. Damecykler er udstyret med adskillige funktioner og komponenter, som er designet til at optimere brugerens sikkerhed og minimere risikoen for skader bl.a. effektive bremser, lygter, reflekser og en række justerbare komponenter, som kan tilpasses efter den enkelte rytters behov. At vælge den rigtige damecykel handler oftest om at matche cyklens funktioner med dine personlige behov og ønsker. Samtidig skal du også være opmærksom på, hvilket materiale, du ønsker, at din nye damecykel skal være lavet af. De mest almindelige materialer er aluminium, stål og carbon. Mens aluminium er let og korrosionsbestandigt, så er stål stærkere og mere robust. Ønsker du en letvægtscykel, er det helt klart en cykel i carbon, du skal gå efter.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have en ny damecykel

Antal gear er en anden ting, du skal overveje, hvis du skal have ny damecykel. Hvis du kun skal cykle inde i byen, er 3-9 gear oftest tilstrækkeligt. Som grundregel kan man sige, at fladt terræn kun kræver få gear, mens kuperet terræn kræver mange gear. Samtidig skal du også huske, at desto flere gear din cykel skal have, desto dyrere bliver den oftest. Ydermere bør du også overveje, hvilken type gear din cykel skal have – skal det være indvendige eller udvendige. Når det kommer til bremser, kan du vælge imellem skivebremser og fælgbremser. Skivebremser har den fordel, at de er effektive i alt slags vejr. De kan dog være dyre rent prismæssigt. Fælgbremser er derimod en billigere løsning. Samtidig er de nemme at vedligeholde. De er dog ikke helt så effektive i vådt vejr som skivebremser. Med andre ord er fælgbremser et rigtig godt valg, hvis du er på jagt efter en bremse, som ikke koster alverden. Dog skal du altid være opmærksom på, at de ikke lige så sikre som skivebremser. En sidste ting du med fordel kan være opmærksom på, er stelstørrelsen. Den skal passe til din højde og kropsbygning. At cykle rundt på en cykel med et for stort eller for lille stel kan medføre ubehag og endda skader. De fleste brands udbyder damecykler med en lav indstigningshøjde, hvilket i de fleste tilfælde vil være en fordel og gøre det lettere for dig at komme af og på din cykel.

Igennem den næste del af dette blogindlæg vil du finde en kort præsentation af fem udvalgte damecykler i god kvalitet fra anerkendte brands som Trek, Norden, Winther og MBK.  

Trek FX 1 Stagger

Trek FX 1 er en supergod damecykel, som kommer med en klassisk lav overrørshøjde, hvilke gør på- og afstigning til en smal sag. Den er velegnet til alle, som elsker at cykle en tur i den friske luft. Med Trek FX 1 får du samtidig en cykel med et let stel, et stort gearområde, brede dæk og rigeligt med studser til montering af f.eks. skærme, cykeltasker og diverse andet ekstraudstyr. Det lette aluminiumsstel kommer med gode komponenter bl.a. stærke hjul med dobbeltbundede fælge. Trek FX 1 Stagger er overordnet set en rigtig god allround damecykel, som samtidig kommer med Treks livstidsgaranti.

Fordele:

  • 21 gear: Trek FX 1 Stagger kommer med hele 21 gear, hvilket har den fordel, at der altid er et gear, som passer til det terræn, som du kører i.
  • Stel med lav på-/afstigning: Denne damecykel fra Trek har lav på-/afstigning, hvilket gør det nemt for dig at stige på cyklen og ned igen på nærmest ingen tid.
  • God og solid allroundcykel: Trek FX 1 Stagger er perfekt til motionscykling, daglig transport eller indkøb på vejen hjem. Samtidig er den nem at montere ekstraudstyr på f.eks. bagebærer, støttefod, skærme, lygter osv.

Se Produkt

 

Norden Ellen N7 Khaki

Norden Ellen N7 Khaki er en damecykel i et flot og klassisk design. Den er bygget op omkring et eksklusivt aluminiumstel og kommer med syv indvendige Shimano Nexus gear, håndbremse og fodbremse. Derudover kommer Norden Ellen N7 Khaki med kurv, bagagebærer med strop, støtteben, antipunkteringsdæk med refleks, LED-baglygte, godkendt lås og retroklokke. Norden cykler er kendt for deres høje kvalitet, moderne funktionalitet og unikke retrodesign. I designprocessen er det de gamle dyder kombineret med klassiske materialer, farver og budskaber, som skinner igennem fra top til bund.

Fordele:

  • Unikt design: Norden Ellen N7 Khaki damecykel forener et unikt design med et moderne look i en kvalitet, som både gør den lækker at se på og fantastisk at cykle på.
  • Eksklusivt aluminiumsstel: Denne damecykel fra Norden kommer i eksklusivt aluminiumsstel og kædeskærm i cyklens lakering, som fuldender den klassiske designoplevelse på bedste vis.
  • Indvendige gear: Norden Ellen N7 Khaki damecykel kommer med syv indvendige gear samt både fodbremse og rullebremse. Den kommer samtidig med 20 års stelgaranti.

Se Produkt

 

Winther Black 1 Damecykel

Winther Black 1 er en højudstyret damecykel, som er perfekt til dig, der sætter pris på maksimal komfort, funktionalitet og unikt design. Winther Black serien er kendetegnet ved et tidløst og helsorte aluminiumsstel samt diskrete grafik. På en Winther Black 1 damecykel kan du med stolthed rulle afsted gennem byens gader og stræder. Den kommer med syv indvendige gear, fodbremse og bagagebærer, hvilket gør denne damecykel både god og dynamisk at cykle på. Winther Black 1 damecykel kommer med en vægt på 20kg og solide antipunkteringsdæk fra Bike Attitude (700Cx32).

Fordele:

  • Robust og slidstærkt stel: Winther Black 1 damecykel kommer i et aluminiumsstel, som både er let, robust og slidstærkt. Dette stel er samtidig med til at gøre cyklen meget behagelig at køre på.
  • Minimal vedligeholdelse: Denne damecykel fra Winther kommer med syv indvendige gear fra Shimano Nexus, som kun kræver minimal vedligeholdelse.
  • Flot og elegant design: Winther Black 1 damecykel kommer i flot og elegant design med fastmonteret bagagebærer, lås, skærme, støtteben, dynamoforlygte og batteribaglygte.

Se Produkt

 

MBK Concept 2Two Damecykel

MBK Concept 2Two er en klassisk retromoderne damecykel, som kommer i et unikt og stilrent design. Den er udstyret med adskillige vedligeholdelsesvenlige kvalitetskomponenter f.eks. komfortabel sadel, håndtag, skærmsæt og indvendige gear. MBK Concept 2Two damecykel er perfekt til hverdagsbrug gennem byens smalle gader og turer i det fri på landevejen. Den giver dig maksimal køreglæde og kræver kun minimal vedligeholdelse. MBK Concept 2Two damecykel kommer desuden med syv indvendige Shimano Nexus gear, rullebremse og solide dæk fra Bike Attitude.

Fordele:

  • Moderne og klassisk design: MBK Concept 2Two damecykel kommer i moderne og klassisk design. Stellet er lavet af aluminium, mens forgaflen er lavet af stål.
  • Adskillige kvalitetskomponenter: Denne damecykel fra MBK kommer med adskillige komponenter i god og solid kvalitet bl.a. sadel, håndtag og skærmsæt.
  • Perfekt til hverdagsbrug: MBK Concept 2Two damecykel er perfekt til dig, som vil have en rigtig god cykel til daglig brug gennem byens gader og stræder.

Se Produkt

 

Trek FX 3 Disc Stagger

Trek FX 3 Disc Stagger er en supergod og alsidig damecykel, som både giver dig solid komfort og praktisk anvendelighed. Den er bygget op omkring et let aluminiumsstel med klassisk geometri og et lavt overrør. Dette har del fordel, at Trek FX 3 Disc Stagger er let at komme af og på for brugeren. Samtidig kommer denne damecykel med kulfiberforgaffel, 1x10 geargruppe og skivebremser, som fungerer sikkert og effektivt i alt slags vejr. Trek FX 3 Stagger er perfekt til dig, der cykler dagligt og vil tilbringe endnu mere tid i sadlen.

Fordele:

  • Let aluminiumsstel: Trek FX 3 Disc Stagger kommer i et let aluminiumsstel med lav indstigningshøjde, som gør det nemt at komme af og på cyklen.
  • Hydrauliske skivebremser: Denne damecykel fra Trek kommer med hydrauliske skivebremser, som bremser sikkert og effektivt i alt slags vejr.
  • Bredt gearområde: Trek FX 3 Disc Stagger kommer med en 11-46 kassette, som giver dig et bredt gearområde, der både kan klare stejle bakker og hurtige nedkørsler.

Se Produkt

 

Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give alle kunder den allerbedste service, vejledning og betjening. Dette gælder selvfølgelig uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål til nogle af vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig.