Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Komplet guide: Sådan vælger det du rette cykeltøj


Cykling er en fantastisk måde at få rørt sig på og få pulsen op. For at din cykeltur kan blive så god som overhovedet muligt, er det vigtigt, at du har det helt rigtige cykeltøj på. Med det rette cykeltøj kan du opnå den optimale komfort og samtidig forblive tør og solidt beskyttet mod vind, vejr og eventuelle styrt. Hvad der er det bedste cykeltøj, er forskelligt fra person til person. Samtidig er dette også afhængigt af, hvilken type cykling du udøver, og hvilket terræn du foretrækker at køre i. Der findes stadig mange cykelentusiaster og motionister, som ikke er bevidste om cykeltøjets betydning. Sammen med positionen på cyklen, er cykeltøjet faktisk der, hvor du kan vinde mest i forhold til både aerodynamik og watt.

Uanset om du kører på racer, gravel eller MTB, så er det en supergod ide at investere i noget godt og kvalitetsfuldt cykeltøj. Med noget godt cykeltøj i den rette pasform behøver vind og vejr ikke være en udfordring, når du er ude at cykle. Med et sæt cykeltøj vil du højst sandsynligt kunne få en ekstra dimension, når det kommer til køreglæde og fart. Dit første sæt cykeltøj behøver selvfølgelig ikke være det allerdyreste på markedet. Start stille og roligt og opgrader i takt med, at du får større og større interesse for cykling.   

Cykeltrøje: Regulerer din kropstemperatur og transportere sved væk

En cykeltrøje er superpraktisk at bære, når du er ude at cykle. Den er oftest lavet af åndbart, strækbart og svedtransporterende materiale. Cykeltrøjer hjælper bl.a. med at regulere kroppens temperatur og transportere sved væk fra huden. De er udviklet til at blive båret enten direkte på huden eller med en baselayer indenunder. Cykeltrøjer kommer oftest med enten en lang eller en kort lynlås monteret på forsiden, som giver dig mulighed for at regulere ventilationen alt efter dine ønsker og behov, mens du er ude at cykle.

For at du kan få det optimale ud af din cykeltrøje, skal den helst være så tætsiddende som overhovedet muligt. Selvfølgelig uden at den bliver ubehagelig for dig at køre med. Dette skyldes, at du helst skal være så aerodynamisk som overhovedet muligt, når du kører. Vindmodstanden skal begrænses til det mindst mulige.

Cykeltrøjer fås både med korte og lange ærmer. De kommer samtidig oftest med et par lommer syet ind nederst på ryggen. I disse lommer kan du have nogle småting med ud på din cykeltur - f.eks. nøgler, telefon, pumpe, lappegrej eller en gel. Cykeltrøjer fås i et væld af forskellige farver og designs. Nogle cykeltrøjer kommer endda med reflekterende detaljer, som gør dem endnu mere sikre at bære i trafikken. 

Cykelshorts: Opnå god komfort på de lange cykelture

Cykelshorts kommer oftest med en indbygget pude, som skal give dig ekstra komfort og støtte på de lange cykelture i sadlen. For det kan godt blive en hård omgang at sidde mange timer ude på vejen på en hård sadel. Dette gælder uanset, om du kører racer, gravel eller MTB. Cykelshorts kommer oftest i materialer, som både er strækbare og åndbare. Dette gør, at du kan bevæge dig frit og samtidig undgå at blive svedig og fugtighed. Cykelshorts med indbyggede seler kaldes for BIB shorts.

Polstringen i puden i cykelshorts er normalt lavet af enten skum eller gel materiale. Densitet og tykkelse afhænger oftest af den type cykling, som den pågældende pude er udviklet til. Cykelshorts med en tykkere pude er oftest velegnet til MTB og gravel, mens BIB shorts med en tyndere pude oftest er perfekt til racer. Ovenstående skyldes, at den tyndere pasform er mere aerodynamisk, hvilket falder i god tråd med cykling i høj fart på landevejen på racercyklen.

Cykelbukser: Perfekt til cykling i de kolde vintermåneder

Lange cykelbukser er perfekte til en god cykeltur i de kolde vintermåneder med lave temperaturer. Cykelbukser fås både med og uden pude. Hvis du køber et par cykelbukser uden pude, kan du let og ubesværet tage dem udover et par BIB shorts med pude. De fleste lange cykelbukser kommer desuden med en del reflekterende detaljer, som øger din synlighed under dårlige lysforhold. Dette er især en fordel til cykling i vintermåneden, hvor dagene er korte, og solen hurtigt går ned.

Cykelbukser fås ligesom cykelshorts både med og uden seler. Cykelbukser med seler har den fordel, at selerne hjælper med at holde bukserne på plads, så de ikke glider ned, mens du er ude at cykle. Samtidig er selerne også med til at give ekstra støtte til din ryg. For at du kan få det optimale ud af dine cykelbukser, er det vigtigt, at de sidder tæt på kroppen uden at være for stramme.

Baselayer: Svedtransporterende, åndbar og behagelig

Flere og flere er begyndt at køre med baselayer, som er en tætsiddende svedtrøje, som er designet til at blive båret under selve cykeltrøjen. Den er oftest lavet i materialer, som både er svedtransporterende og åndbare. Baselayers fås i forskellige tykkelser, alt afhængigt om de er lavet til sommer- eller vintermåneder. En baselayer har desuden den fordel, at den oftest kommer med nogle solide kompressionsegenskaber, som er med til at reducere muskeltræthed og øge muskelstøtte hos rytteren.

Også i regnvejr er det en god ide at køre med baselayer. Dette skyldes, at en baselayer ikke suger vand ind. Samtidig er den også hurtigttørrende og holder dig varm. Med en baselayer får du bare en mere behagelig og komfortabel tur på din cykel. Nogle baselayers kommer endda med specielle ventilationszoner, som giver dig mulighed for at regulere din kropstemperatur.

Cykeljakke: Beskytter dig mod vind og regn på bedste vis

Cykeljakker er oftest meget lette og beskytter dig mod vind og regn. Mange cykeljakker kommer samtidig med reflekterende detaljer, som øger din synlighed og sikkerhed i trafikken. Indvendigt er en cykeljakke oftest lavet af åndbart mesh stof og et tyndt isoleringslag. Dette hjælper med at reducere din krops temperatur og sved. Cykeljakker fås selvfølgelig i et væld af forskellige farver og designs. De skal helst sidde helt tæt på kroppen og være så aerodynamiske som overhovedet muligt, så vindmodstanden mindskes, og du kan få endnu mere fart på. 

De fleste cykeljakker kommer med elastiske manchetter og talje, som hjælper dig med at holde på varmen og opnå den perfekte pasform. En cykeljakke har samtidig den fordel, at den let kan pakkes sammen og tages med ud på din cykeltur f.eks. i en af lommerne på din cykeltrøje. Dette er yderst praktisk, hvis du skal ud på en længere cykeltur og støder ind i et vejrskifte. Vi kender det alle, pludselig forsvinder solen, og regnen begynder at sile ned fra himlen. Her vil du hurtigt og effektiv kunne tage din cykeljakke på og dermed undgå at blive kold og gennemblødt af regnen.

Cykelhandsker: Opnå det perfekte greb omkring dit styr

Cykelhandsker er uden tvivl en vigtig del af de fleste rytteres beklædning. Dette skyldes flere forskellige faktorer bl.a., at cykelhandsker forbedrer dit greb omkring styret, reducere træthed og øge komforten. Med et par cykelhandsker er dine hænder samtidig godt beskyttet mod vind og kulde. Den polstrede pude, som langt de fleste cykelhandsker kommer med, er desuden med til at mindske stød og vibrationer.

Især under de længere cykelture er et par cykelhandsker supergode at bære. Det er også her, at håndtræthed og reduceret komfort virkelig kan mærkes. Samtidig er nogle cykelhandsker touchskærmskompatibel, hvilket gør, at de kan bruges på smartphones og GPS-enheder, uden at du behøver at tage handsken af. Her er der selvfølgelig tale om cykelhandsker med lange fingre.

Igennem den næste del af dette blogindlæg vil du finde en kort præsentation af syv udvalgte produkter indenfor kategorien cykeltøj. Helt konkret vil der være tale om en kortærmet cykeltrøje, en langærmet cykeltrøje, et par cykelshorts, et par cykelbukser, en kortærmet baselayer, en cykeljakke og et par cykelhandsker. Disse produkter kommer fra kendte brands som f.eks. Assos og GripGrab.

Assos Mille GT Cykeltrøje EVO

Assos Mille GT EVO er en supergod cykeltrøje, som er yderst komfortabel og behagelig at cykle med. Den er det perfekte valg for den seriøse cykelrytter, som vil have en cykeltrøje med høj ydeevne i den bedste kvalitet. Assos Mille GT cykeltrøje kommer desuden i en strømlinet pasform med åndbare tekstiler. Ærmerne er friktionsfrie og råskårne, hvilket giver dig både komfort og et skarpt look. Pasformen på tværs af bryst og hals har også fået en opgradering, hvilket gør, at den føles mere fri at have på. Ærmer og krave kommer desuden i forbedret materiale, som reducerer vægten med 15 gram (i størrelsen medium).

Fordele:

  • Holdbare og solide ærmer: Assos Mille GT EVO cykeltrøje kommer med solide ærmer, som er holdbare og giver dig en god aerodynamik.
  • Fleksible lommer: Lommerne på denne cykeltrøje fra Assos kommer med fleksible stofpaneler, som sikrer og stabiliserer indholdet i lommerne.
  • Reflekterende detaljer: Assos Mille GT EVO cykeltrøje kommer med reflekterende detaljer under lommerne, hvilket er med til at øge synligheden under svage lysforhold.

Se Produkt

 

GripGrab ThermaPace Cykeltrøje Langærmet

GripGrab ThermaPace er en langærmet termocykeltrøje, som er udviklet med fokus på præstation. Den er lavet af elastisk mikrofleecestof, som gør, at du aldrig fryser på de kølige forårs- og efterårsdage. GripGrab ThermaPace langærmet cykeltrøje kommer med en YKK-lynlås i fuld længde, som gør det muligt for dig let at regulere luftstrømme og holde kulden ude. Samtidig kommer denne langærmet cykeltrøje fra GripGrab med refleksdetaljer, tre baglommer og en mindre lynlåslomme. GripGrab ThermaPace langærmet cykeltrøje kommer desuden i et blødt, varmt og præstationsorienteret design.

Fordele:

  • Mikrofleecestof: GripGrab ThermaPace cykeltrøje langærmet er lavet i et blødt og åndbart mikrofleecestof, som giver dig en supergod isolering.
  • Tre baglommer og en lynlåslomme: Denne langærmet cykeltrøje fra GripGrab kommer med tre baglommer med åbning foroven og en lynlåslomme i siden, hvor du kan have f.eks. nøgle, lappegrej, en lille pumpe, mobiltelefon eller en gel.
  • Tætsiddende pasform: GripGrab ThermaPace kommer i et flot design og en tætsiddende pasform, som både er behagelig og giver dig en optimal bevægelsesfrihed.

Se Produkt

 

Assos Equipe RS BIB Shorts S11

Assos Equipe RS BIB Shorts S11 er et par cykelshorts i supergod kvalitet, som er perfekte til den ambitiøse og seriøse rytter. De er en del af Assos’ Core kollektionen, som er perfekt til kørsel i de varme sommermåneder. Assos Equipe RS BIB Shorts er udviklet med fokus på ydeevne, hvilket gør dem ideelle til de lange turer om sommeren. De kombinerer samtidig funktionalitet, åndbarhed og bevægelsesfrihed på allerbedste vis. Materialer og design er desuden helt i top, og afspejler på mange måder Assos’ vision om både at være innovative og kvalitetsfulde på en og samme tid.

Fordele:

  • CranKio Tec: Assos Equipe RS BIB Shorts kommer med Crankio Tec, som eliminerer bevægelse og friktion mellem shorts og rytter.
  • INject Leg Griper: Disse BIB Shorts fra Assos kommer med INject Leg Griper, som er med til at beskytte dig mod solskader, når du er ude at cykle.
  • Soft Compression Module: Giver dig fremragende kompression og stabilitet. Taljekonstruktionen eliminerer alle begrænsninger, uanset hvor aggressiv og eksplosiv en køreposition du indtager.
  • X-Frame: Modvirker og begrænser slaphed i lænden og stabiliserer hovedkropssektionen, når du kører højintens på din cykel.

Se Produkt

 

Assos Mille GT Ultraz Winter BIB Tights Cykelbukser

Assos Mille GT Ultraz Winter BIB Tights cykelbukser er perfekt til cykling i de kolde vintertider. De er lavet af vinterbestandige tekstiler og giver dig et uovertruffet niveau af isolering, åndbarhed og vejrresistens. Assos Mille GT Ultraz Winter BIB Tights cykelbukser kommer desuden med en ultratynd 2L softshell med PU-bundet membran, som er vandafvisende, 100% vindtæt og beskytter dine ben med sne, regn, vind og lave temperaturer. På bagsiden kommer Assos Mille GT Ultraz Winter BIB Tights med RX Light, som giver dig ekstra åndbarhed og komfort.

Fordele:

  • TwinDeck: Assos Mille GT Ultraz BIB Tights cykelbukser kommer med en dobbelt stofkonstruktion, som øger isoleringen vha. kombinationen af NEOS Ultra og RX Heavy tekstiler.
  • Y7 Frame Carrier BIB Tech: Brede og fleksible stropper, som konvergerer på den øverste del af ryggen i et Y-formet design. Dette er med til at give dig en flad og stabil struktur, som du nærmest ikke kan mærke mellem dine skulderblade.
  • RegularFit: Disse cykelbukser fra Assos giver dig optimal komfort i en god og behagelig pasform takket være RegularFit teknologien.

Se Produkt

 

Assos Assosoires Spring Fall Kortærmet Baselayer

Assos Assosoires Spring Fall er en kortærmet baselayer, som kan benyttes hele året rundt. Den kommer med høj svedtransport og holder dig isoleret og tør under kølige forhold om foråret og efteråret. Assos Assosoires Spring Fall kortærmet baselayer kommer med en cirkulær sømløs konstruktion, som er blød og behagelig for din hud. Samtidig består denne kortærmet baselayer fra Assos af en blanding af carbon- og polypropylenfibre, som kan håndtere fugt, og samtidig isolerer meget bedre end tidligere modeller. Resultatet af alt ovenstående er en baselayer, som både er glat, isolerende og antibakteriel.

Fordele:

  • Cirkulær Sømløs: Assos Assosoires Spring Fall kortærmet baselayer kommer uden sidesøm, hvilket gør, at den altid føles blød og behagelig mod kroppen.
  • Indsyede ærmer: Ærmerne på denne baselayer fra Assos er syet direkte ind i ærmegabet, hvilket er med til at give dig fuld bevægelsesfrihed, når du har den på.
  • Høj nakke: Assos Assosoires Spring Fall kortærmet baselayer kommer med høj nakke, så kold luft ikke siv ned til din brystkasse, mens du cykler.

Se Produkt

 

GripGrab Thermal Windproof Cykeljakke Vinter

GripGrab Thermal Windproof er en softshell cykeljakke i rigtig god kvalitet, som holder dig varm og komfortabel på dine cykelture i de kolde vintermåneder. Den kommer med et 3-lags softshellstof på forsiden, lænden og ærmerne, som er integreret med en 100% vandtæt, vindtæt og åndbar membran. Samtidig kommer GripGrab Thermal Windproof cykeljakke med et blødt børstet fleecestof, som giver dig god åndbarhed og optimal pasform. Desuden er denne cykeljakke udstyret med en YKK Vision 2-vejs lynlås, som gør, at du let kan regulere løftstrømmen gennem dine lag og dermed undgå overophedning.

Fordele:

  • Vand- og vindtæt: GripGrap Thermal Windproof cykeljakke kommer med et 3-lags softshellstof på forsiden, lænden og ærmerne, som beskytter mod regn og vind.
  • Tre baglommer og en lynlåslomme: Denne cykeljakke fra GripGrap kommer med tre baglommer med åbning foroven og en lynlåslomme i siden, som gør det muligt for dig at have f.eks. nøgler, lappegrej, mobiltelefon eller en gel med, når du er ude at cykle.
  • Høj og beskyttende krave: GripGrap Thermal Windproof cykeljakke kommer med høj krave og rå ærmekanter med stor elasticitet, som hjælper med at holde kulden ude og varmen inde.

Se Produkt

 

GripGrab ProGel Padded Cykelhandsker

Komfort og kontrol er nogle af nøgleordene for GripGrab ProGel Padded cykelhandsker. Komforten kommer til udtryk gennem den støddæmpende DoctorGel-polstring, som beskytter dine hænder mod vibrationer, når du cykler på ujævnt terræn. GripGrab ProGel Padded cykelhandsker kommer samtidig med et simpelt og yderst funktionelt pull-off system, som gør det let at tage denne handske af. Når du ikke skal bruge dine GribGrab cykelhandsker, kan du klikke dem sammen vha. gMagnets. Dette gør, at handskerne er nemme at opbevare og lette at finde næste gang, du skal bruge dem.

Fordele:

  • DoctorGel: GripGrab ProGel Padded cykelhandsker kommer med integreret DoctorGel-polstring i håndfladen, som forebygger træthed og følelsesløshed i denne hænder. Dette gør, at du opnår et rigtig godt greb og en suveræn kontrol over din cykel hver gang, du er ude at cykle.
  • Pull-off sytem: Et smart og funktionelt pull-off system gør, at du let og enkelt kan få denne handske af hånden, når du er færdig med din cykeltur.
  • Reflekterende detaljer: GripGrap ProGel Padded cykelhandsker kommer med et reflekterende logo og svedtørrer på forsiden.

Se Produkt

 

Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give dig den bedst mulige service, vejledning og betjening, så du kommer hjem med det helt rigtige cykeltøj, så passer perfekt til dine ønsker og behov. Dette gælder selvfølgelig uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål til nogle af vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.