Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Hvilken gravelcykel skal du vælge? Se 5 gode bud lige her


Gravelcykling kommer fra USA og kombinerer det bedste fra landevejscykling og mountainbiking. En gravelcykel er perfekt til dig, der elsker at køre i varieret terræn, hvor du det ene øjeblik kører på en grusvej, mens du kort tid efter er på vej op ad en stejl bakke. Til sidst slutter du af med at køre på en god og bred asfaltvej, inden din tur er slut for denne gang. Gravel cykling har vundet stor popularitet hos mange cykelentusiaster de seneste par år. Mange bruger gravelcykling som et sundt afbræk fra hverdagen, hvor der er mulighed for at nyde den smukke danske natur på tætteste hold. I takt med at populariteten for gravel er vokset, er udbuddet ligeledes blevet større og større hos flere og flere af de største cykelbrands.

Udseendemæssigt minder en gravelcykel meget om en racercykel pga. sin geometri og gedebukkestyret. Samtidig kommer langt de fleste gravel cykler også med geargrupper og gearinger, som er hentet fra racercyklen. De bredere dæk med knopper kommer derimod fra MTB’en. Det samme gælder for skivebremserne, som dog er blevet mere og mere udbredt på racercykler igennem de seneste par år. Nogle gravelcykler kommer også med indbyggede støddæmpere, som man kender det fra MTB’en. For at hjælpe dig med at finde den helt rigtige gravelcykel, som passer perfekt til lige netop dine behov, finder du i dette blogindlæg en guide til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber din nye gravel cykel.

Supermange fordele ved at køre på gravel

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en gravel ikke er lige så god til at køre på asfalt som en racercykel. Samtidig kan den heller ikke køre nær de samme steder, som en mountainbike kan. Den helt store fordel ved en gravelcykel er, at den ligger lige mellem en racercykel og en MTB, når det kommer til egenskaber og kompetencer. På en racercykel vil du næsten altid være begrænset til at skulle køre på asfalt for at undgå punkteringer. Du kan selvfølgelig udskifte dækkene med nogle, der enten er bredere eller punkterfri. Det er bare ikke det, som en racercykel er bygget til. Derfor bliver det aldrig helt godt. På en MTB er du selvfølgelig ikke begrænset til kun at køre på sporene i skoven. Cyklens oprejste position og den øgede rullemodstand fra dækkene gør dog, at MTB’en ikke er speciel rar at køre på, når vejen er lavet af asfalt eller anden hård belægning. Lige imellem disse to cykeltyper finder du gravelcyklen. Positionen på cyklen minder så meget om en racer, at du let kan holde en god fart på asfalten. Samtidig kommer den også med de bredere dæk, som gør cyklen super terrængående og alsidig.

Find den gravel cykel, som passer perfekt til dine ønsker og behov

Har du besluttet dig for at investere i en gravelcykel, er det vigtigt, at du finder den helt rette. Den, som passer lige præcis til dine ønsker og behov. For der er nemlig stor forskel på gravel cykler. Hvis du forstiller dig en skala, hvor racercyklen ligger i den ene ende og MTB’en i den anden ende. I denne skala ligger nogle gravelcykler sig tæt på racercyklen, mens aldrig ligger i den anden ende tæt på MTB’en. Til sidst har vi også gravelcykler, som ligger sig et sted midt imellem det hele. For at finde ud, hvilken type gravel, som er den perfekte til dig, skal du tage flere ting i betragtning: Er det de klassiske grusveje, du primært skal ud at køre på f.eks. til en god gang træning i ny og næ, så er det en gravel cykel i midten af skalaen det perfekte valg. Er det mere en kombination af ræs på asfalt, grus og skovveje, du skal bruge din nye gravel til, er det bedste valg en gravel cykel, som hælder mere over mod racercyklen. Er det derimod din plan at bruge din gravel til bikepacking i skoven, så vil en gravel tæt på MTB’en være det optimale valg.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en gravelcykel?

Når det kommer til selve gravelcyklen, er noget af det første, du skal beslutte, om rammen skal være lavet af carbon, aluminium eller noget helt tredje. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alle typer af materialer. Carbon er let og giver dig mange muligheder. Til gengæld er aluminium mere prisvenligt. En anden ting, som også er vigtigt at være opmærksom på, er gravel cyklens geometri. Dette skyldes, at geometrien er altafgørende for, hvordan cyklen føles at køre på. Desto længere og lavere din cykel er, desto mere minder den om en racercykel, hvor du skal indtage en foroverbøjet og aerodynamiske kørestilling, når du cykler. Desto højere og kortere din cykel er, desto mere minder den om en MTB, hvor du som rytter skal indtage en mere oprejst og komfortabel kørestilling. En lang og lav gravelcykel vil være hurtigere på asfalt og lige grusstykker. Dette kræver selvfølgelig, at du kan holde til at sidde i denne lave position. Derimod vil en kortere og højere cykel give dig bedre komfort, kontrol og styreegenskaber f.eks. på vej op ad stejle bakker inde i skoven. Også når det kommer til geargrupper, er der flere forskellige muligheder, når det kommer til gravelcykler. Shimano og SRAM er også, når det kommer til gravel, to af de mest populære brands. Shimano har udviklet geargruppen GRX specielt til gravel, mens SRAM har udviklet Force, Rival og Apex.

Igennem den næste del af dette blogindlæg, vil du finde en kort præsentation af fem udvalgte gravelcykler i god kvalitet fra kendte brands som Trek, Cannondale, Orbea, Giant og 3T.   

Trek Checkpoint SL 6 AXS Gravelcykel

Trek Checkpoint SL 6 AXS er en supergod og funktionel gravelcykel. Den lavet af kulfiber og kan cykle de steder, hvor en almindelig landevejscykel ikke har en chance. Trek Checkpoint SL 6 AXS gravelcykel kommer i et let kulfiberstel i OCLV Carbon med vibrationsdæmpende IsoSpeed. Den kommer samtidig med en intelligent og letskiftende trådløs elektronisk SRAM Rival XPLR AXS-geargruppe. Trek Checkpoint SL 6 AXS kommer desuden med en kvik og stabil progressiv stelgeometri, et opbevaringsrum i stellet og masser af studser. Dette gør Trek Checkpoint SL 6 AXS til den ultimative gravelcykel, som er perfekt til dem, der vil længere ud end der, hvor asfalten slutter.

Fordele:

  • SRAM Rival XPLR: Trådløs geargruppe, som ikke smadrer budgettet. Det elektroniske gearskift kan indstilles helt som ønsket via AXS-
  • IsoSpeed-afkoblingsled: Trek Checkpoint SL 6 AXS kommer med et dæmpede og velkontrollerede rebound med IsoSpeed-afkoblingsled, som optager udmattende bump i underlaget, uden at du hopper rundt på cyklen.
  • Stor frigang mellem gaflerne: Denne gravelcykel fra Trek har plads til dæk helt op til 45c, som giver bedre trækkraft og større stabilitet under alle forhold.

Se Produkt

 

3T Exploro Ultra Rival XPLR 1x12 700c

3T Exploro Ultra Rival XPLR 1x12 700c er god og solid gravelcykel. Den kommer med adskillige komponenter i høj kvalitet bl.a. SRAM Rival AXS 1x12 elektronisk geargruppe. 3T Exploro Ultra Rival XPLR 1x12 kommer med en hjulstørrelse på 700c, som gør, at du let kan tackle både lange afstande i åbent og udfordrende terræn. Samtidig er den bygget op omkring en carbonramme, som både er let og solid. 3T Exploro Ultra Rival XPLR er perfekt til dig, som vil ud at udforske grænseløse grusveje i alt slags vejr på en gravelcykel i rigtig god og solid kvalitet.

Fordele:

  • SRAM Rival AXS: 3T Exploro Ultra Rival XPLR 1x12 700c kommer med SRAM Rival AXS elektronisk geargruppe, som giver dig et præcist og effektivt gearskifte hver gang.
  • Hydrauliske skivebremser: Denne racercykel fra 3T kommer med hydrauliske skivebremser, som giver dig en overlegen bremsekraft under alle forhold.
  • Carbon ramme: 3T Exploro Ultra Rival XPLR 1x12 700c kommer med en let og stærk carbonramme, som giver dig de perfekte forudsætninger til at udforske alt slags terræn.

Se Produkt

 

Orbea Terra M30Team

Orbea Terra M30Team er ikke blot en ombygget racercykel eller en slanket MTB. Det er en rigtig gravelcykel. Med Orbea Terra M30Team kan du tage dine cykeleventyr til helt nye højder og endelig opdage, hvor grusstien fører dig hen. Verden er stor derude, og Orbea Terra M30 Team er klar til at udforske den sammen med dig. Orbea Terra M30Team er bygget op omkring en carbonramme og kommer med intern kabelføring og hydrauliske skivebremser fra Shimano. Denne gravelcykel fra Orbea kommer i et flot og funktionelt design med masser af fede detaljer.

Fordele:

  • Stor frigang mellem gaflerne: Orbea Terra M30Team kan udstyres med 700c x 45 dæk, som hjælper dig med at køre hurtigt og effektivt på grusvejen. Samtidig kan Orbea Terra udstyres med dæk med et 650b x 50 dækmønster, hvilket giver dig en solid holdbarhed og en høj komfort.
  • Unik geargruppekompatibel: Ved at designe deres ramme helt fra bunden har Orbea løst en problematik, som mange gravelrammer har. Nemlig, at det ikke har været muligt at skifte geargruppe uden at skulle gå på kompromis frigangen. Dette er muligt med Orbea Terra M30Team.
  • Solidt opbevaringsrum: Orbea Terra M30Team kommer med et opbevaringsområde inden i carbonramme, som er skjult bag drikkedunksholder. I dette opbevaringsrum er der plads til en slange, en pumpe, en CO2-patron samt et lille værktøj.

Se Produkt

 

Giant Revolt Advanced 1

Ujævne veje, grus eller jord er ikke noget problem for denne supergode gravelcykel fra Giant. Uanset hvordan du vælger at køre, klarer Giant Revolt Advanced 1 med stor sandsynlighed det hele. Carbonrammen og den justerbare akselafstand gør denne gravelcykel fra Giant bedre end nogensinde før. Giant Revolt Advanced 1 gravelcykel kommer desuden med opgraderet geometri, som inkluderer en lavere krankboks, længere rækkevidde og stejlere kronrørsvinkel. Dette er alt sammen med til at give dig en forbedret acceleration og klatring.

Fordele:

  • Hurtig og let: Giant Revolt Advanced 1 kommer med en avanceret carbonramme og -gaffel, som er 160 gram lettere sammenlignet med tidligere modeller.
  • Tunet eftergivelighed: Denne gravelcykel fra Giant kommer med et sænkede bagstag med tynde rør, som absorberer vejstød og vibrationer, mens du cykler.
  • Adaptiv til terrænet: En flip-chip på den bagerste dropout justerer akselafstanden: Kort for hurtigere håndtering eller lang for forbedret stabilitet ved hastighed.

Se Produkt

 

Cannondale Topstone Carbon Apex AXS

Cannondale Topstone Carbon Apex AXS er en gravelcykel i den bedste kvalitet. Den kan bruges til alt fra grusveje til singletrack-stier. Med greb og komfort fra Kingpin-affjedringen er intet umuligt eller uden for rækkevidde. Cannondale Topstone Carbon Apex AXS er det perfekte valg til dig, der elsker et eventyr uden begrænsninger, komfort på langdistanceture og enestående performance uanset terrænet. Den kommer samtidig med SRAM Apex XPLR 12-speed elektronisk geargruppe, letvægts Topstone carbonramme og den revolutionerende Kingpin-affjedring.

Fordele:

  • Letvægts carbonramme: Cannondale Topstone Carbon Apex AXS gravelcykel er bygget op omkring en letvægts carbonramme med Kingpin-affjedring. Den er desuden kompatibel med SmartSence og Cannondales App.
  • SRAM Apex AXS XPLR 12-speed: Denne gravelcykel fra Cannondale kommer med SRAM Apex AXS XPLR 12-speed elektronisk geargruppe og hydrauliske skivebremse.
  • DT Swiss G540 fælge: Cannondale Topstone Carbon Apex AXS kommer med fælge i god kvalitet fra DT Swiss (700x45c), som samtidig også er tubeless ready.

Se Produkt


Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give alle kunder den bedst mulige service, vejledning og betjening. Dette gælder selvfølgelig uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål til nogle af vores produkter, så tøv endelig ikke med at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig.