Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Graveldæk: Få det bedste ud af din gravelcykel


Gravelcykling er blevet mere og mere populært de seneste par år. For langt de fleste er en tur på gravel mere end bare en cykeltur. Det er et eventyr, hvor du virkelig får mulighed for at udforske skov, natur og terræn. Når det kommer til gravelcykling, findes der en bred vifte af dæk på markedet, som på hver sin vis har forskellige egenskaber og er egnet til forskellige forhold. Graveldækket er samtidig et af de områder, hvor gravelcyklen adskiller sig mest fra racercyklen. For modsat racerdækket, så er graveldækket meget bredere og kommer oftest med et mønster. Graveldækket kommer i langt de fleste tilfælde med tubeless opsætning. Dog kan det også fås med slanger.

Graveldæk til alle typer af terræn

Graveldæk kommer i forskellige bredder. Lige præcis bredden er en vigtig faktor, når det kommer til at finde det helt rigtige graveldæk. Graveldæk er inddelt i følgende kategorier, når det kommer til bredde: Smalle, mellembrede og brede. Hvis vi starter med de smalle dæk (30-40 mm), så er de det perfekte valg til dig, der elsker at køre på lette grusveje og asfalt. Smalle graveldæk har samtidig den fordel, at de giver lav rullemodstand og er supergode til længere landevejsture med korte stræk af grus. Hvis vi dernæst kigger på de mellembrede dæk (40-45 mm), som giver dig nærmest den perfekte kombination af alsidighed og komfort. De kan uden problemer klare en bred vifte af forskelligt terræn bl.a. ujævne grusveje og lette stier. Samtidig får du med de mellembrede graveldæk en både stabil og behagelig køreoplevelse. Til sidst har vi de brede dæk (45+ mm), som er perfekt til den eventyrlystne og nysgerrige cyklist, som elsker at køre på mere tekniske og udfordrende stier. Med brede graveldæk får du samtidig masser af greb og stabilitet på groft terræn under skiftende vejrforhold.

Dækmønster: Opnå det perfekte greb og den optimale ydeevne

Dækmønsteret på dine graveldæk har stor betydning for det greb og den ydeevne, du vil kunne opnå på forskellige overflader. Dækmønsteret findes som henholdsvis lavt dækmønster, middel dækmønster og kraftigt dækmønster. Hvis vi starter med lavt dækmønster, så er dette perfekt til landevejsorienteret gravelcykling. Det giver dig en lav rullemodstand og fungerer supergodt på faste underlag. En ulempe ved lavt dækmønster er, at det kan have begrænset greb på løst grus. Hvis vi vender vores fokus mod dæk med middel dækmønster, så er disse kendetegnet ved at være alsidige og fungerer godt på forskellige overflade. Samtidig har de den fordel, at de giver dig tilstrækkelig greb på grusveje og stier, uden at det koster dig alt for meget på rullemodstanden på asfalten. Til sidst har vi graveldæk med kraftigt dækmønster, som giver dig maksimalt greb på løst grus, mudder og stenede stier. En ulempe ved graveldæk med kraftigt dækmønster er, at de kan være langsommere på flade overflade.

Rørbeskyttelse: En vigtig faktor at tage højde for

Rørbeskyttelse er en af de vigtigste faktorer, når det kommer dækkets holdbarhed og evne til modstå punkteringer. Graveldæk kan komme med enten enkeltlags eller dobbeltlags rørbeskyttelse. Hvis vi starter med enkeltlags rørbeskyttelse, så er dette optimalt til let brug og lav vægt. Graveldæk med enkeltlags rørbeskyttelse er perfekt til dig, der primært fokuserer på hastighed og er mindre bekymret for punkteringer. Graveldæk med dobbeltlags rørbeskyttelse er derimod det perfekte valg til dig, der elsker at udforske mere krævende terræn. Graveldæk med dobbeltlags rørbeskyttelse giver dig ekstra holdbarhed og punkteringsbeskyttelse. Dobbeltlags rørbeskyttelse har dog den ulempe, at det kan være med til at øge dækkets samlede vægt.

Find det helt rigtige graveldæk til årstiden

Når du kører gravel, kommer du oftest ud for en bred vifte af forskellige vejrforhold. Især i Danmark, hvor vejret oftest er ret uforudsigeligt. Her er det selvfølgelig optimalt, hvis dit graveldæk kan håndtere alle de vejrmæssige udfordringer, du risikerer at støde på. Kører du mest om sommeren, er et sommerdæk det helt rigtige valg for dig. Sommerdæk er både lette og hurtige og fungerer godt på både tørre grusstier og landeveje. Med et sommerdæk får du samtidig lavt dækmønster og rullemodstand. Et vinterdæk kommer derimod med et mere kraftigt dækmønster, hvilket bl.a. giver dig et bedre greb i våde og mudrede forhold. Samtidig får du med et vinterdæk højere rullemodstand. Til sidst har vi allround dækket, som er perfekt til dig, der cykler hele året rundt uden undtagelser. Med et allround dæk får du den perfekte balance mellem komfort og ydeevne.

Find det perfekte graveldæk til dine ønsker og behov

At finde det helt rigtige graveldæk kan være en hel kunst. Hvilket dæk, der er det helt rigtige, kan afhænge af faktorer f.eks. kørestil, terrænforhold og præferencer. En god ide kan være at prøve sig frem med forskellige dæktyper, indtil du finder det graveldæk, som er det helt rigtige. Uanset om du er til høj fart på landevejen eller spænding på grusstierne, så vil det rette graveldæk være en af nøglerne til den optimale cykeloplevelse. Igennem den næste del af dette blogindlæg vil du finde en kort præsentation af fem udvalgte graveldæk fra kendte brands som Vittoria, Pirelli, Schwalbe, Continental og Goodyear.

Vittoria Terreno Mix TNT G2

Vittoria Terreno Mix TNT G2 er et supergodt og alsidigt graveldæk. Perfekt til dig, som ikke vil lade sig begrænse af terrænet. Med sit innovative design er dette dæk supergodt til den topambitiøse gravelentusiast. Vittoria Terreno Mix TNT G2 kommer med en unik kombination af hastighed og trækkraft, hvilket tager dig et godt stykke af vejen mod den stærke og solide præstation. Samtidig får du med dette graveldæk fra Vittoria uovertruffen kontrol og stabilitet i sving og på skrå overflader.

Fordele:

  • TNT (Tube-No Tube) teknologi: Vittoria Terreno Mix TNT G2 graveldæk kommer med Vittoria Terreno TNT teknologi, hvilket gør, at du både kan køre med og uden slange alt efter dine ønsker og behov. TNT teknologien er ydermere 100 gram lettere end standard tubeless dæk og kommer desuden med forbedret punkteringsbeskyttelse og mindre vedligeholdelse.
  • 120 TPI (Tråde pr. tomme): Dette graveldæk fra Vittoria kommer med 120 TPI, hvilket gør det ekstra stærkt og fleksibelt i sving.
  • Supergodt greb: Vittoria Terreno Mix TNT G2 graveldæk kommer med aggressive knopper og mønter på banesiderne, hvilket giver dig et supergodt greb på bl.a. off track områder og løse underlag.

Se Produkt

 

Pirelli Cinturato Gravel RC

Pirelli Cinturato Gravel RC er et raceorienteret graveldæk, som kommer med fantastiske allround egenskaber. Det er udviklet i samarbejde med professionelle atleter og er perfekt til dig, der elsker at køre i høj fart på lige strækninger og vil have optimalt greb i sving. Ved Pirelli Cinturato Gravel opnås alt dette ved at anvende et minimalistisk dækmønster i dækkets midte kombineret med kraftigere knopper på dækkets sider. Pirelli Cinturato Gravel RC er med sin avanceret teknologi og robuste konstruktion den perfekte makker, når du skal igennem udfordrende terræn på din gravelcykel.

Fordele:

  • SpeedGRIP Compound-teknologi: Pirelli Cinturato Gravel RC kommer med Pirelli SpeedGRIP Compound-teknologi, hvilket gør dette graveldæk modstandsdygtigt overfor både punkteringer og slid, samtidig med at du også får et solidt greb på både tørre og våde overflader.
  • Unikt mønster, dybe og veldefinerede riller: Dette graveldæk fra Pirelli kommer med et unikt mønster og dybe, veldefinerede riller, som forbedrer dets evne til at afvise mudder og fastholde trækkraft på løse underlag.
  • Holdbart og funktionsdygtigt: Pirelli Cinturato Gravel RC graveldæk kommer i en robust konstruktion med forstærket sidevæg, hvilket gør, at dækket kan modstå skarpe sten og ujævnheder, som man tit støder på, når man er ude at køre gravel.

Se Produkt

 

Schwalbe G-One Bite

Schwalbe G-One Bite er et graveldæk i rigtig god kvalitet, som er designet til at klare selv de mest krævende underlag i al slags vejr. Uanset om du kører på løse skovstier, grusveje eller ujævne landeveje, får du med dette graveldæk den nødvendige trækkraft og sikkerhed, så du kan holde fuld fokus på din kørsel. Schwalbe G-One Bite kommer desuden med aggressivt knopmønster, som sikrer dig et fremragende greb og en supergod kontrol under alle forhold.

Fordele:

  • Schwalbe V-Guard teknologi: Schwalbe G-One Bite graveldæk er fremstillet med V-Guard teknologi, som er en ekstrem let og snitresistent højteknologisk fiber, som giver dig ekstra beskyttelse mod punkteringer uden at gå på kompromis med vægten.
  • MicroSkin konstruktion: Dette graveldæk fra Schwalbe er bygget omkring en MicroSkin konstruktion, som er med til at sikre dig en jævn og behagelig køreoplevelse.
  • TLE-teknologi: Schwalbe G-One Bite graveldæk kommer med indbygget TLE-teknologi, hvilket gør det let at sætte dette dæk op til tubeless.

Se Produkt

 

Continental Terra Trail ProTection

Continental Terra Trail ProTection er et højkvalitets graveldæk, som er perfekt til cyklister, som elsker at udforske nye stier og vil have det ypperste, når det kommer til punkteringsbeskyttelse og holdbarhed. Det er designet til at modstå selv de barskeste forhold og levere enestående præstationer på alle typer af underlag. Continental Terra Trail ProTection er det ideelle valg, uanset om du skal køre på grus, mudder, græs eller stier. Dækkets fleksibilitet og alsidighed gør det til en favorit blandt både amatører og professionelle ryttere.

Fordele:

  • ProTection teknologi: Dette graveldæk fra Continental kommer med ProTection teknologi, som gør, at det kan modstå skarpe sten og grene, som du oftest møder på din vej, når du er ude at køre på din gravelcykel.
  • Aggressivt mønster: Continental Terra Trail ProTection er udstyret med et aggressivt mønster, som sikrer dig et fremragende greb og en enestående trækkraft på både våde og tørre overflader.
  • Overlegen kørekomfort: Dette graveldæk fra Continental er designet til at absorbere ujævnheder og stød, hvilket gør dine cykelture langt mindre anstrengende og mere behagelige.

Se Produkt

 

Goodyear Connector Tubeless

Med Goodyear Connector Tubeless graveldæk kan du tackle ethvert terræn på allerbedste vis. Det kommer med alsidigt mønster, som består af tætsiddende midterknopper kombineret med aggressive sideknopper. Goodyear Connector Tubeless er perfekt til den eventyrlystne cyklist, der vil have det bedste af det bedste, når det kommer til trækkraft og holdbarhed under alle forhold. Med en banebrydende konstruktion og pålidelighed er dette dæk det perfekte valg til gravelcykling.

Fordele:

  • 120-TPI karkasse: Goodyear Connector Tubeless graveldæk kommer med en 120-TPI karkasse, som gennem brug af en finere trådstof gør dette dæk mere fleksibelt og hurtigere rullende.
  • Fremragende punkteringsbeskyttelse: Dette graveldæk fra Goodyear kommer med yderligere lag af punkteringsbeskyttelse under dækkets slidbane, også kaldet R-Shield. Dæk, der anvender R-Shield, giver fremragende punkteringsbeskyttelse.
  • Ekstraordinær holdbarhed og ydeevne: Goodyear Connector Tubeless graveldæk kommer med ekstraordinær holdbarhed og ydeevne, hvilket gør dem til det fortrukne valg blandt cyklister, som ikke vil gå på kompromis.

Se Produkt

 

Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give alle kunder den absolut bedste service, vejledning og betjening. Dette gælder uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål til nogle af vores spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig.