Gratis pakkeshop v. 299,- minus cykler
30 dages fuld returret
Cyklen leveres samlet og klar
E-mærket certificeret
Fremragende anmeldelser


Ernæring under de længere ture: Det bør du indtage


Energiprodukter er afgørende for, at du kan holde energiniveauet oppe, når du skal ud at cykle længere turer. For cykling er en krævende sport, der stiller store krav til kroppens energireserve. Både under træning og løb er det vigtigt at opretholde et konstant energiniveau, så du undgår træthed og præstationsnedgang. Energiprodukter er specielt udviklet til at give cyklister den nødvendige energi, så de kan præstere deres allerbedste. Helt konkret sørger energiprodukter for at opretholde din væskebalance og give dig ekstra proteiner og kulhydrater. Der findes en række forskellige typer af energiprodukter på markedet, som hver især har deres fordele og ulemper. Nedenstående finder du en kort gennemgang af de mest anvendte.

Energigel: Hurtig og effektiv energi til kroppen

Energigels er et klassisk og meget anvendt energiprodukt inden cykelsporten, som bliver brugt af mange af de professionelle ryttere. En energigel består helt konkret en af sukkerholdig væske, som kommer i en lille, tæt plastiklomme. Når du indtager den, optages den hurtigt og effektivt i kroppen. Energigels kan let medbringes i baglommerne på din cykeltrøje, når du er ude at cykle. Energigels fås med et væld af forskellige smagsvarianter f.eks. citrus, brombær, vandmelon, ananas og jordbær. Samtidig findes der også energigels med koffein, som giver dig et ekstra skud energi. Efter du har indtaget din energigel, er det oftest en god ide at indtage lidt vand bagefter. Dette gør nemlig, at du får den optimale virkning af din energigel.

Energibar: Perfekt til de længere distancer

En energibar kommer med et højt energiindhold og et lavt fedtindhold. Energibarer kommer samtidig oftest med et chokoladeovertræk, som gør dem ekstra lækre og spiselige. Energibarer består af en sammensætning af hurtige og langsomt optagelige kulhydrater, som gør, at du hurtigt efter indtagelse vil opleve en forhøjet energi. Ydermere vil de langsomt optagelige kulhydrater sørge for, at du efterfølgende vil opleve en kontinuerlig tilføjelse af energi. Energibarer er derfor perfekte til de lange distancer, hvor en energigel ikke er helt tilstrækkelig. De fleste energibarer indeholder en god portion sukker og andre energieffektive ingredienser. Ligesom med energigels fås energibarer også med forskellige smage bl.a. karamel, jordbær, peanut, kakao og tranebær. Energibarer behøves ikke nødvendigvis kun indtages, mens du er ude at cykle. At indtage en energibar før og efter din cykeltur er også en god ide og hjælper dig med at stimulere både din krop og dine muskler. Husk dog altid, at en energibar aldrig kan erstatte god kost.

Energivingummier: En nem måde at få ekstra energi på

Energivingummier er blevet mere og mere populære igennem de seneste par år. Dette skyldes primært, at de er nem måde at få ekstra energi på. Energivingummier er små, lækre og kraftfulde energikilder, som er lavet specielt til at give dig et hurtigt boost af brændstof, når du er ude at cykle. De er nemme at indtage og kræver minimal opbevaringsplads. De kan dermed let være i en af baglommerne på din cykeltrøje. Fordelene ved energivingummier er mange. F.eks. får du med energivingummi øjeblikkelig energi, uden at din mave belastes. Dette skyldes, at energivingummier indeholder hurtigt absorberende kulhydrater. Samtidig kommer energivingummier i et væld af forskellige smagsvariationer f.eks. jordbær, granatæble, hindbær og cola. Desuden kommer energivingummier med et rigt næringsindhold, som er med til at holde din krop i topform. Energivingummier er ideelle til brug både før, under og efter din cykeltur.

Energidrik: Hold energien op på bedste vis

Energidrik er populært blandt mange sportsudøvere. Mange kører med to drikkedunke på cyklen. En med almindeligt vand og en med energidrik. Så kan man selv veksle mellem de to og holde energien oppe på hele turen. Energidrik kommer enten færdigblandet eller som energipulver, hvor du selv skal blande det op med vand. Alt efter producent er blandingsforholdet forskelligt, når det kommer til energipulver. Læs derfor altid grundigt på produktet, så du får det helt rette blandingsforhold. Når du dyrker sport, har kroppen brug for meget energi. Denne energimængde er ikke mulig at få tilført kroppen igennem kosten. Hvis du f.eks. skal ud at køre lige efter skole eller arbejde, kan du være i underskud rent energimæssigt med for få af de nødvendige kulhydrater. Her kan en færdigblandet energidrik eller energipulver blandet op med vand være en rigtig god måde at få kroppen tilført den nødvendige energi på.

Igennem den næste del af dette blogindlæg vil du finde en kort præsentation af fem udvalgte produkter indenfor kategorien energiprodukter. Helt konkret er der om en energigel, en energibar, energitabs, proteinpulver og energivingummier.

Maurten Gel 160 - 65 g

Maurten Gel 160 er en supergod og smagsneutral energigel, som kommer uden tilsatte farvestoffer og konserveringsmidler. Dette gør den velegnet til især vegetarer og veganere. Maurten Gel 160 vejer 65 gram og består af 160 kulhydrater. Kulhydrater er kroppens primære kilde til glukose. Glukose optages i musklerne som glykogen. Glykogen er en vigtig energikilde for din krop under langvarig og intens træning. Maurten Gel 160 kommer i en nem og praktisk emballage, som let kan være i en af baglommerne på din cykeltrøje. Den kan åbnes med tænderne, hvilket har den fordel, at du ikke behøver at stoppe under din cykeltur, når du skal indtage den. 

Specifikationer:

  • Vægt: 65 gram
  • Antal kulhydrater: 160
  • Smag: Neutral
  • Indtagelse: Før, under og efter træning
  • Fordel: Ikke nødvendigt at skylle efter med vand efter indtagelse

Se Produkt

 

Purepower Energy Snack – 60 g

Purepower Energy Snack er uden tvivl en både velsmagende og god energibar. Med en smag af havregynskugler og intens chokoladekage er denne energibar en favorit blandt mange. Purepower Energy Snack er nem at synke og er en lækker måde at få kulhydrater ind i kroppen på. Den er sammensat af både simple og komplekse kulhydrater, som hjælper med at genetablere dine muskler efter lang og hård træning. Purepower Energy Snack kan let medbringes på din cykeltur i f.eks. lommerne på din cykeltrøje eller jakke. Den fås i flere forskellige smagsvarianter her hos Børkop Cykler.

Specifikationer:

  • Størrelse: 7 x 5 x 2 cm
  • Indhold: 60 gram
  • Indtagelse: Let at indtage uden væske
  • Øvrigt: Havrebar med mild smag og supergod konsistens

Se Produkt

 

High5 Zero Electrolyte Tabs – 20 stk.

 

Zero er en af de førende og bedste electrolyt sportsdrikke på markedet. Den kommer med en god og forfriskende smag med nul kalorier. High5 Zero Eletrolyte Tabs indeholder naturlige smagsstoffer uden kunstige farvestoffer eller konserveringsmidler. Den indeholder desuden C-vetamin og fem elektrolytter herunder natrium, magnesium og kalium. C-vitaminen i Zero er med til at understøtte et sundt immunsystem, som beskytter cellerne og er med til at reducere træthed og udmattelse. High5 Zero Electrolyte Tabs skal puttes i en drikkedunk med vand, hvorefter de hurtigt vil opløse sig. 20 tabs rækker op til 15 liter drikke.  

Specifikationer:

  • Indhold: 20 tabletter pr. rør
  • Sukkerfri med nul kalorier
  • Let og forfriskende elektrolytdrink med naturlig frugtsmag
  • Reducerer udmattelse og træthed
  • Velegnet til en bred række af sportsaktiviteter

Se Produkt

 

High5 Protein Recovery Drink – 1,6 kg

High5 Protein Recovery Drink er et godt og velsmagende proteinpulver. 50 gram pulver skal blandes med 400 ml. væske. High5 Protein Recovery Drink indeholder 20 g protein, hurtigfrigivende kulhydrater, elektrolytter, vitaminer og mineraler i en velsmagende milkshakedrik. High5 Protein Recovery Drink hjælper dig med at komme dig efter en intens og lang træning. High5 Protein Recovery Drink kommer i en beholder på hele 1,6 kg. Med i købet får du også en måleske, så du altid klar til at mixe din næste shake. Husk, at High5 Protein Recovery Drink skal indtages EFTER træning.

Specifikationer:

  • Indhold: 1,6 kg
  • Portioner: 32
  • Ingen kunstige smagsstoffer, farvestoffer, sødemidler og konserveringsmidler
  • Måleske medfølger
  • Blandingsforhold: 50 gram pulver skal blandes med 400 ml. vand eller mælk

Se Produkt

 

PurePower Chews Energivingummi – 40 g

PurePower Chews energivingummi er det perfekte alternativ til energigels. De er nemme at indtage og kommer med forskellige smage som f.eks. cola eller frugtsmag. PurePower Chews energivingummi giver dig næsten lige så mange kulhydrater som en energigel. Kulhydrater er, som de fleste ved, kroppens primære kilde til glukose. Glukose optages i musklerne og er det stof, din krop har brug for under langvarig og intens træning. Genopbygningen af muskelmassen opnås gennem indtagelse af kulhydrater ved et samlet indtag på fire gram pr. kg. kropsvægt i doser indenfor de første fire og senest seks timer efter træningen.

Specifikationer:

  • Indhold: 40 gram
  • 100% vegansk
  • Stærkt alternativ til energigels
  • Posen er let at åbne gennem en tear-off åbningen.
  • Perfekt til triatlon, cykling og løb

Se Produkt

 

Hos Børkop Cykler er vi altid klar til at give alle kunder den allerbedste service, vejledning og betjening. Dette gælder uanset, om du handler med os gennem vores online webshop eller vores fysiske butik i Børkop. Har du spørgsmål til nogle af vores energiprodukter, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 75867228 eller mail: info@boerkopcykler.dk. Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig.